29.12.2010

Nefes

Yeni bir yılın bana iyi geleceğini biliyordum. Elimdeki yıl çok eskimişti. Hoyratça kullanılmıştı. Yamalarından aslı görünmez olmuştu.

Derin bir nefes aldım. Bir kaç adım yukarı çıkıp kuş bakışı baktım elimdeki hayat haritama. İçine dalınca yönümü bulamaz olmuştum. Dışarıdan bakınca anladım ki bu harita benim değil.

Annemle, babamla, kocamla konuştum. Sonsuz desteklerini aldım.

Derin nefes çektim içime bir daha. Hoşuma gitti.

Oksijensiz kalmamak için, gözümün ferine iki üç kömür daha atayım diye bugün bir adım attım.

İstifa ettim.

Artık kariyerizmin gönülsüz kölesi olacağıma balkondaki saksılarımın, çevireceğim kitapların, evde dans eden tozların, büyüyen çocuklarımın gönüllü kölesiyim.

Ben bugün uzun süreden beri ilk defa nefes aldım.

daha önce de demiştim: http://sardunya.blogspot.com/2006/08/olamadm.html

17 Yorum:

Ayla dedi ki...

Sizin için hayırlı olur inşallah.

heidi dedi ki...

Geride kalan nasıl bir his..Omuzlarından kalkan bir yük çuvalı mı. Yoksa yok canım kafamda büyüttüğüm kadar önemli değilmiş hali mi...Sen istifa ettim deyince benim içimi bir ferahlık kapladı. Ben de, evde kuzu beni beklerken anne kokusu isterim diye mızıklanırken anneannesine, bana hiçbir halt sağlamayan şu işyerine yazıversem dilekçemi...Cesaret mi...Ne gerek...Kararlı olmak mı..Bilemedim...

. dedi ki...

Teşekkür ederim iyi dileklerin için Ayla.

Heidi,

İçsesime hep güvenmişimdir. Dış sesler de hak verince iç sesime vahşi doğada kokuyla ve iç güdüyle yönünü bulan bir hayvana döndüm. Aslında herkes bilmez mi içten içe nelerin mutlu ettiğini. Tüm önyargı ve dayatılan tüm zorunluluklardan öte. Ferahladım mı? Hem de nasıl. Çünkü uzun süredir nefes alamıyor gibiydim. şurda dediğim gibi http://sardunya.blogspot.com/2006/08/olamadm.html

Defne Soysal dedi ki...

Tebrik ederim. Hayatın ki bir sefere mahsus verilmiş bir değerdir, kendin yönetme cesaretini elinde tuttuğun için.Herkes bu kadar cesaretli olamaz. Sen çok cesur bir kızsın bunu unutma...

kara kitap dedi ki...

cesaretin için seni kutluyorum.yaşam cesurları sever diye bir ses durmadan yankılanır durur zihnimde.ama ben bir henüz senin kadar cesur değilim. bir gün ben de istifa ettim diyeceğim,sonrasında ne yapacağımı bulunca.yani ne istediğimi bilince.sen ne istediğini bulmuşsun ki bu kararı vermişsin.

Düş Bahçesi Butik Tasarım dedi ki...

okuyunca seni
yok artık dedim ama kendin için en doğru kararı verdin belki de.
yeni yaşamın hayırlı olsun sardunya.

derya dedi ki...

bende ocak sonuna kadar beni ya başka bölüme almalarını yada çıkarmalarını söledim bakalım nasıl gelişecek olaylar... gerçi burdan çıkınca da yine biryere girmem gerekecek evden iş yapacak bi yeteneğim yok ne yazıkki:(
ama hertürlü bende kocaman bi nefes aldım:D
sizide tabrik ederim;)

Isil Simsek dedi ki...

oh,nasil rahatlamissindir. bundan 6 yil once,boyle bir Aralik gunu ben de yapmistim ayni seyi :) hayirli,ugurlu olsun :)

Özgür Turan dedi ki...

DEnizcim,
yaşasın home ofis! hayırlısı olsun canım tüm aileye..

hüznün tadı dedi ki...

Ara verdiğin eski hayatına hoş geldin Sardunya.

Unknown dedi ki...

arada sırada hissediyordum mutlu olmadığını...ne güzel seni destekleyen bir ailen var ...neyse gönlündeki o olur umarım bol şans getirsin yeni yıl tüm ailene Denizciğim :) çevirdiğin kitapları paylaşırsın değil mi :)) sevgiler...

Anne ve Bebisi dedi ki...

Yasasin gonullu kolelik :))) Cok sevindim senin, esin ve cocuklar adina :))

ibeking dedi ki...

4,5 yil once okudugumda o yaziyi helal be demistim. Sonra ise donmene sasirmistim. Yeni kararina sevindim. Senin yerin sardunyali huzurlu balkonun. Ara sira sabah kahvelerjnde beni hatirla denizcim :))

Gulay dedi ki...

Nasıl sevindim, gıpta ettim ve kıskandım anlatamam.
Sistem hakkında az çok bilgim olduğu için çok yerinde buldum kararını.
Ben de yıllardır "ben buraya ait değilim" diye böğürmeme sebep olan ama asla senin gibi yapamadığım ve asla da yapamayacağım, gittikçe kendime yabancılaştığım yerdeyim.
Kısaca senin adına sevindim.
Herşey gönlünce olsun

Ayse dedi ki...

Geçen sene istifa edicem dediğinde bile belki seni durdurmamalıydık. Memuriyete adaptasyon güçlüğü kendine biraz daha zaman versen alışırsın diye düşündük ama anladım ki bedenin o ofiste olsa da verilen işleri yapıp teslim etsen de hemde herkesten çok daha iyi ve çok daha hızlı ruhun hiç orda olmadı, olamadı. Ama iyi ki de asalete kadar bekledin yoksa ben böyle bir dost kazanamayacaktım. Bedenin de artık özgür ruhunla birlikte. Ömür boyu mutlu olmanı dilerim.

pink dedi ki...

en doğru kararı vermişsiniz.
bence de siz balkonda çiçek sulamalısınız :)

Tanya's dedi ki...

Oh, balkonda sardunyalaaaar..

Zaten görüşemedik bile...ondan di mi:P