3.08.2011

Pala

Bıyıklıgiller familyasından Sardunya. Kızlık soyadım malum. Doğ.u.da.t.ek.g.e.zen.er (dalga geçmiyorum). İçinde giriş gelişme ve sonuç olan tek soyadı belki de. Hiçbir devlet dairesi unutmaz sizi. Bankada işleriniz kolaylıkla halledilir böyle bir soyadınız varsa. Okuma yazma öğrenirken adını soyadını yazabiliyorsan sökmüşsün demektir:) Çevirisi bile yapılır itinayla böyle bir soyadının. Evlenince değişti soyadım. İkisini birlikte kullanma gibi bir lüksüm yoktu çünkü yerim dardı. Gitti "d.t.g.e." geldi "bıyıklı". Fotoğraflar da Deniz B.ı.y.ık.lı gibi günümüz Türkiye'sinin CHP'sinden 30larında beyaz türk bir erkek milletvekili adayı ismi gibi algılanan şu andaki isim soyismime ithaftır.

Kızlık soyadımla ilgili elbette nefis bir hikaye var geri planda. Fakat açıklamama gerek yok sanırım. Hikayesi nedir diye sorana soyadımı okusana baştan derim. Belli işte hikayesi.

Üniversite yıllarında müthiş avantajları vardı. Mesela not listeleri mi asıldı. Elli metre öteden kendi adımı bulabilirdim. Sırayı kaydıran tek soyadı benimdi çünkü.

Bir gün yurtta duş alıyordum. Elim yüzüm köpük. O zamanlar cep telefonum yoktu. Annemler danışmayı arardı. Danışma da telefonu gelen öğrenciye anons yapardı. Köpükler içinde bir uğultu duydum uzun uzun. Bu anons olsa olsa banadır diye fırladım. Alelacele üstüme birşey takıp indim koşarak danışmaya. Danışma sakin. Kadınlar öööyle bana bakıyor. Telefon mu var bana dedim. Yoo dediler. Uzundu anons dedim. Anonsu tekrar ettiler: "Temizlik görevlilerinin dikkatine. Temizlik görevlilerinin dikkatine. Çöp arabası gelmiştir. Lütfen çöpleri çıkarın!"
Peki ben ne zannettim? "Deniz D.o.ğuda.t.ekg.ezener! Deniz D.o.ğuda.t.ekg.ezener! Telefonunuz var lütfen danışmaya gelin!"

20 Yorum:

defneyleyasamak dedi ki...

:)
alıp içime sokucam seni!!!

Sardunya dedi ki...

her mesai günü kulaklarını çınlattığımı biliyor musun? çünkü yeni projede yar.g.ıtay danı.şta.y ve anayasa mahk. ile çalışıyoruz. Ve ben sürekli hukuk çevirisi ile uğraşıyorum. Ve de hiçbirşey anlamıyorum. Çok basit olarak hukukun temelleri diye bir kurs mu versen bana:)))

Geçenlerde yar.g.ta.ydaydık. Aklıma geldin:)

defneyleyasamak dedi ki...

Keşke gelebilsem yine. Kaplumbağaya kitap okusam, sen örgü örsen o sıra...

Konuşamasak da hep aklımdasın. Her sabah 9'da düşen postların ile güne başlayan bir Tuba'yım ben...

Anne İş'te dedi ki...

ilk öğrendiğimde önce garip gelen d.t.g.e. sonra vay beee dedirtmişti bir de babanın yaptığı klip var ya;feci duygulanmıştım..Şimdi bu resimler..Sardun'yasın işte SARDUNYA

Çiğdem Atabey dedi ki...

seni bir sardunya mı büyüttü bilmem ama, kesinlikle nev'i şahsına münhasırsın... :))

bi de yurt anıların burnumu sızlattı, yurtta kaldığım günler geldi aklıma, Tandoğan'daki o koca yurt...

Sardunya dedi ki...

Dicleciğim,

Seni de anmıyorum sanma... keşke avukat olsaydım dediğim zaman bil ki iki isimden biri sensin aklıma gelen:)

Fekat ben bu mevzuyu daha önce de açmış mıydım? Gerçekten yaşlanıyorum ya da bunuyorum ya da bildiğin salaklık işte. eğer daha önce yazdıklarımı yeniden yazıyorsam sabırla ve zarif bir kibarlıkla ses çıkarmayan ve beni uyarmayan saygıdeğer insanların önünde eğiliyorum...

Çiğdemciğim,

Yok yok annem de sardunya benim:) Nevi şahsına münhasır değil de herkesin hayatı kadar ilginç işte yaşadıklarım. Herkes bakmaz görmez ama bir baksalar... hepimiz eşsiz değil miyiz?

Benim yurt beytepe yurduydu. Milattan önceki devirler. Taş tabletlere not alırdık desem yeridir:)

Güneşli Günler dedi ki...

Nasıl başarıyorsun bu kadar doğal ve bu kadar çekici olmayı, yurt hayatını bitek yurt hayatı yaşayan bilir bu arada...

Anne İş'te dedi ki...

Yok yok kendine öyle şeyler yakıştırma...Telefon konuşmamızda ve Funda'dan duyduğumda diye açıkça yazmalıydım sanırım lakin bin kere de yazsan ben hep ilk gibi okurum senin yazmalarını pos bıyıklı Sardunya:)

Sardunya dedi ki...

Güneşli Günler,

O nasıl iltifattır öyle:)))) Teşekkürler...

küçücük şeyler dedi ki...

:))
Sardunya, o ne heybetli bir kızlık soyadıdır öyle!! Valla çok güldüm hikayene.

Bir de Ankara'daki yurt günlerim geldi aklıma. Benim de adımdan dolayı bu anonslarda türlü şekillerde çağrılmışlığım vardır. O günleri hatırladım. Aklım, Halkım, Haklım ve hatta Altım diye.

küçücük şeyler dedi ki...

:))
Sardunya, o ne heybetli bir kızlık soyadıdır öyle!! Valla çok güldüm hikayene.

Bir de Ankara'daki yurt günlerim geldi aklıma. Benim de adımdan dolayı bu anonslarda türlü şekillerde çağrılmışlığım vardır. O günleri hatırladım. Aklım, Halkım, Haklım ve hatta Altım diye.

Ayse dedi ki...

Allah iyiliğini versin Deniz gene güldürdün beni.
Uzun zamandır okuyamamıştım yazdıklarını. Yeni şubemin olduğu binadaki sistem blog sitelrine girişe izin veriyor tekrar yakın takipteyim.
Bu arada Goksu SBS de 470 üzeri bekliyordu ama maalesef 460 da kaldı umarım Su beklediği sonucu almıştır.
Opuyorum...

Sardunya dedi ki...

Küçücük Şeyler:)))
Ben yanlış telafuzlara girmeyim istersen:) Dağdatekgezenden tut doğada tek gezene kadar... en son biri daygıdatekgezen demişti de o ne be demiştim:))))

Amiriiiimmm:)
Çok özledim yahu!!! bizim puan 442 yine:))) istikrarla her sene aynı puanı alıyor:) Fotoğraflar nasıl olmuş? Pala Deniz:)

Sibel dedi ki...

Deniz uzun soyadlı olan diyen hocaya da alkışlarımızı gönderelim ama buradan...

Sardunya dedi ki...

Ah Sibel yaaa

Gözümün nuruydu o hoca:)))) Beni yıllarca tıp dersinden bıraktığına mı yanayım her yoklamada ısrarla deniz uzun soyadı olan deyişine mi... bari soyadımı tam söyle de namımız yürüsün. ağzın aynı sürede yoruluyor değil mi:)))

Ayse dedi ki...

Süper olmuş resimler çok beğendim :)))
442 de iyi puan ama beni üzen bizim çocukların kapasitesinin daha fazlasını alabilecekken bu puanlarda kalmaları...

sardunya dedi ki...

Benim aklımda ideal bir okul bile yok ya o yüzden gayet soyut bir şey şimdilik bu 442 benim için:)

Bilgen dedi ki...

yazı komik ama resimler daha bi komik.. bence zaten "doğuda tek gezen er, "bıyıklı" dır da aynı zamanda:)

sardunya dedi ki...

Bilgen

araya monte etmek lazım belki de:))) doğu-date.kg.ezen.bıyı.klı.er

Unknown dedi ki...

Sardunya özledim seni yavrus