30.11.2011

Bol tuzlu yeni tosbağa

Tarihi bir an. Aktris zaten okuyordu burayı. Kaplumbağanın da okumasına az kaldı. Çünkü dün ilk kelimelerini okudu. Çekirdek paketinin üzerindeki yeni ve bol tuzlu kelimeleri. Yüzündeki sevinci kazıdım hafızaya. Ölene dek unutmam.

Yeni bir dönem. Ne acayip. Bir de yazısını okuyabilen çıksa ya Kaplumbağanın. Kendisi dahil kimse okuyamıyor. Öğretmenine sordum: Nasıl? diye. Mükemmel bir öğrenci, yazısı dışında. Ama onu da hallederiz nasıl olsa merak etmeyin, acelesi yok dedi.

Bir de ilk ara dönem karnesi geldi. Öğretmeni üç kelime yazmış Tosbağa için:
Akıllı, sevimli, yaratıcı.

Biz en çok yaratıcıya sevindik.

6 Yorum:

Bugday Tanesi dedi ki...

Harika :)

kara kitap dedi ki...

ara karne mi?bizimkilere niye vermediler acaba?devler okullarında vermiyorlar mı?okumayı söktü demek, yeni hayatı hayırlı olsun :)

. dedi ki...

Yalın da devlet okulunda. Bir öğretmeninize sorun isterseniz. Sadece davranışlar falan notlandırılmış. Ders başarısından ziyade uyum süreciyle ilgili bir değerlendirme.

sardunya

heidi dedi ki...

Biz onu o eşi benzeri olmayan yaratıcılığı ile seviyoruz. Okuyan okumayan bilmiş hallerini her bir şeyini. Garip gelecek ama özlüyorum Kaplumbağa'yı. Burada bir fotoğrafını gördüğümde ya da onun ağzından paylaştığın notları okurken suratımdaki ifadeyi görmelisin.

Yerim onu da ara karnesini de.

ZEYNEP dedi ki...

Ne guzel, hem okuyup da gurur duyması hem de ogretmeninin notları.. Darısı başımıza :)

Hepimiz dedi ki...

Oku minik , akilli , sevimli, yaratici!!
Cok oku:)
Sende basladin , seslerin neler yapabilecegini ogrenmeye, hepsi bir araya gelince neleri tasiyabilecegine,
Buyusune kapil annen gibi sende kelimelerin. Kimbilir? "tosbaga" adimlarla yasanacak ne cok seyin olacak kelimelere dokulen.