10.09.2012

Öpücük balığım*

"Bir ricam olacak. Lütfen çocuklarınıza "hayır" demeye başlayın. Siz onları hep "evet"le büyütüyorsunuz, ilk hayır'ı bizden duyunca şok oluyorlar, tüm çatışmayı bizle yaşıyorlar. Sadece "evet"lerden oluşan bir dünyada yaşamadıklarını lütfen çocuklarınıza hissettirin."

"Siz onlara her istediklerini alma, temin etme ile yükümlü değilsiniz. Tek bir sorumluluğunuz var. Sevgi vermek. Ama koşulsuz sevgi. "Odanı toplarsan severim ", "iyi not alırsan öperim" vs şartlara bağlı sevgiden bahsetmiyorum. Siz dünyaya getirdiniz. Siz istediniz diye bu dünyadalar. bunun karşılığında anne-baba olarak onlara sevgi vermekle mü-kel-lef-si-niz!"

"Lütfen çocuklarınıza sanatı gösterin, öğretin. Deneyimleri arasında mesela tiyatro olsun. Akademik başarı elbette hedeflerimiz arasında. Ama farklı dünyaları, bakış açılarını, deneyimleri de bilsinler istiyoruz."


Bu sözler bir pazar günü, okullar açılmadan yapıldığı için kesin para isteyecekler diye önyargıyla gittiğim ancak "ben eğitimciyim para işleri beni ilgilendirmez" diyerek veli toplantısındaki konuşmasını bitirip beni utandıran Aktris'in yeni lisesinin müdürüne ait. elbette bilmediğimiz şeyler değil. Üç beş satır okuyup kafayı kaldırıp dünyaya bakan her ana babanın duyduğu, bildiği, elinden geldiğince yaptığı şeyler. Ama genelde bu konulara ilkokullarda yoğunlaşılır ya. Lisede de bu duyarlılığı görünce etkilendim. Çünkü enaz ilkokul kadar, belki de daha fazla ilgi ve sevgi lazım  bu fırlamalara.

*

10 Yorum:

Benden Bizden dedi ki...

Müdürü tebrik ediyorum, okul ismi için mail attım. Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Tanya's dedi ki...

Sardunyam,

valla biz diyoruz hayır..o da parmağını sallayıp karşılığında nonono diyor bize.

Aktrisim şahanedir, tabiki de şahane okula gidecek.

özledim ha

Asortik Krep dedi ki...

Süpermiş,şimdi okul seçiminden dolayı kutlarım seni :))

ne yazdı ne yazamadı dedi ki...

Böyle okul müdürü mü varmış? Alnından öpmek gerek.

KEYF-İEMEL dedi ki...

Tebrik ederim müdürü. Böyle tuhaf bir mali düzenin içinde olan, eğitim sistemimizin maddi sorunlarını çözmüş bi okul olmalı... Zira okulların kendi telefon parasını, su kontörünü, fotokopi makinasının tonerini, kağıdını vs vs vs kendileri karşılamaları bekleniyor da maalesef... Ama bakış açısı gerçekten çok hoş. Sevgiler...

Deniz dedi ki...

ben de okulu merak ettim?? Sakıncası yoksa öğrenebilir miyim?

Sardunya dedi ki...

Sevgili adaşım Deniz

Tabi ki. Sadece prensip olarak çocuklarımın okullarının isimlerini direkt blogda yayınlamıyorum. sonsardunya@gmail.com adresine bir mailcik atabilirsen hemen yazarım.

sevgiler

Sardunya dedi ki...

Sevgili adaşım Deniz

Tabi ki. Sadece prensip olarak çocuklarımın okullarının isimlerini direkt blogda yayınlamıyorum. sonsardunya@gmail.com adresine bir mailcik atabilirsen hemen yazarım.

sevgiler

Sardunya dedi ki...

Sevgili Emelin Keyfi:)))

Okulun bağışçısı hayatta. Dolayısıyla bir eli hep okulun üzerinde.

GAZınTAKIntıları dedi ki...

Bende cok merak ettim okulu. Gamzebugday@hotmail.com