2.01.2013

Yazmasam deli olacaktım*

Dün gece kitaplığa baktım. Sait Faik'in çocuklar için aldığım MEB onaylı bir kitbı gözüme çarptı. İncecik birşeydi. Kayıp Aranıyor. Okuyayım dedim. Sürekli gözüme çarpan kitapların arasına öyle bir saklamış ki kendini. Okudum ve çok beğendim. Beğenmekle kalsaydım bugün koşa koşa kitapçıya gidip diğer hikayelerini almazdım. İşbankası yayınlarının kapak tasarımlarına da vuruldum. Koşa koşa ofise döndüm. Kaşla göz arası bir kahve molası niyetine Haritada Bir Noktayı okudum. Maşukla çocukları alıp gideceğim yeri buldum.

Bu ay benim için Sait Faik ayı oldu. Güzel de oldu.

"İnsanı dolu günleri değil boş günleri dolduruyor" - Kayıp Aranıyor'dan.

* Haritada bir nokta'nın son cümlesi.

6 Yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

"Kayıp aranıyor"u 10 yaşımdayken halamın kitaplığında bulup okumuştum. Varlık Yayınlarının cep dizisinden çıkan o minik kitap gözümün önüne geldi şimdi. Yalnız bu kapaklara bayıldım. Yazın ilk işim İş Bank. yayınevine uğramak olacak Ankara'Da, kapak aşkına :))

Unknown dedi ki...

ben de görmüştüm.ama henüz alamadım.kapaklarına ben de bayıldım:)

Yunkabu dedi ki...

kapaklar muthis. Sait Faik okumayali o kadar uzun zaman oluyor ki..

Asortik Krep dedi ki...

Kim çalıştı bilmiyorum ama sırf bu yüzden iki arkadaşım bu seriyi sadece kapak tasarımı için aldı.Kendilerinde sait faik olmasına rağmen.

Defne Soysal dedi ki...

Saik Faik inanılmazdır. Çok ama çok severim. Kendisi Galatasaraylı yatılı okumuş, Okul döneminde gittiği restoranın yemeklerini o kadar beğeniyormuş ki sonunda işin sırrını bulmak için lokantaya bulaşıkçı olarak girmiş ve girmesiyle çıkması bir olmuş. Bir daha da o lokantaya hiç uğramamış. Aklımda kalan hikayelerinden biriydi. Çocukluğumdan nostalji oldu biraz. Seni okumak çok keyifli. İyi yıllar

Keşke Gerçek Olsa dedi ki...

Ben hiç Sait Faik Abasıyanık okumadım. Utandım bak kendimden şimdi, ama hiçbirşey için geç değil di mi hayatta?