15.06.2008

Bitmesin

Yarın yolculuk var. Adana'ya. İlk defa Aktris ve Kaplumbağa ile tek başımıza seyahat edeceğiz. Heyecanlıyım. Kaplumbağa hayran olduğu uçaklara, geceleri "yıldız uçağı" dediği uçaklardan birine binecek ilk defa. Aktris daha önceki uçak seyahatlerini hatırlamıyor. Ama yarınkini artık 10 yaşında olduğuna göre hep hatırlar diye düşünüyorum.
Kaplumbağa idrak etmekte zorlanıyor. "Adana oyuncak mı? Uçağı sürebilir miyim?" gibi bir sürü soruyla dolu kafası. Askerli uçakla bomba atmak istediğini bile söyledi Kaplumbağa. Bu kadar anti-militer bir anne-babanın oğlunun askerde teskere bırakmasından korkuyorum:)
Aktris'in karne almasıyla bu seneyi de atlattık fakat 5. sınıf benim gözümde hep büyük çocukların sınıfı olmuştur. Aktrisin de 5'e geçtiğine bazen inanmakta zorlanıyorum. Hele ortaokula bir sene kaldığını düşününce gözlerimi bile kırpmadan öylece bakıyorum. Çünkü ben daha dün ortaokula gidiyordum:) Bir de sanki çocuğu ortaokula giden anne-baba iyice orta yaş oluyor:)
Konudan konuya atlıyorum ama kafamda büyük bir dağınık oda bana öyle bakıyor. Düzenli ve içinde yaşanan odalarınsa kapısı kilitli. Açmayacağım. Üzerinde arkadaşlık ve dostluk yazan kapılar bunlar. İçerden gelen sesim kesilene dek kapalı kalsın. Susunca yazarım.
Aklıma geldi. Babam anneler gününde aradı beni. Günümü kutladı. Ve de dedi ki "Nedense hep anneler gününde mezarlıklar dolu olur. Babalar gününde aynı kalabalık olmaz." Bugün hep babasızlık geliyor aklıma. Hani her çocuk annesi ölünce bitirir ya çocukluğunu. Bende ise babamın ölümü bitirir. Bitmesin.

7 Yorum:

nimetin.blogspot.com dedi ki...

cabuk dönün:)

nimet

funda dedi ki...

iyi yolculuklar sardunya adanaya sevgilerimizi de götürün... benim çocukluğum babam gidince bitti ne yazıkki... babam gitti ben annemin annesi annemin kocası annemin herşeyi oldum... onun ömrü uzun olsun... sevgiler...

limoncicegi dedi ki...

Benim cocuklugumda dedem gidince bitmisti sanki, birden uyanivermistim... ve zaman kavramim olusmustu, bitebileceigini farketmistim.. Ne fena !

Tabiat Ana dedi ki...

bitmesin demişsinya sardunyam..tüm kalbimle katılıyorum sana bitmesin...

Adsız dedi ki...

Babanınızn söyledikleri bitirdi beni bugün Sardunya. Dün tuttuğum gözyaşlarımı, son paragrafı okuyunca tutamadım artık. Gidemedim ona, beklemiş midir acaba?

Adsız dedi ki...

*Nimetcanım

Bekle beni:)

*Fundacım
Babanın mekanı cennet olsun, anneciğinin de ömrü uzun olsun...

*Limon çiçeğim
...Zor, zordur yani. Tahmin ediyorum. Dedenin de mekanı cennet olsun. Eninse sonunda büyüyoruz. İstemesek de.

* Tabiat Anacım
Bitmesin evet. Bit-me-sin.:)

* İsimsiz

Genelde yanıtsız kalır isimsizler bende. Ama buna yazmasam olmazdı. İçime oturdu senin de yazdıkların. Yarın git bugün hala gitmediysen...

yasenin dedi ki...

NE GÜZEL Adana'yı bizim içinde gezin bizim kızlarda gitmek istiyordu ama dayımız teftişte olunca gidemediler haftaya kadirliye ordanda köyümüze gidiyoruz. Allah babalarımıza uzun ömürler versin başımızdan eksik etmesin benim eşimin hem annesi hem babası yok o çok üzülüyor daha dün benim gibi annen babanmı yok herşeye üzülüyorsun dedi bayağı üzüldüm