8.04.2009

Yaralar ve teşekkür

Güzel şeyler düşünmek lazım. Bu kadar üzücü haber boşuna gelmiyor bana, bize, onlara. Daha kattedecek yollar var. Öğrenilecek dersler ve tökezlenecek binbir çukur. Boşuna değil dizlerimdeki yaralar.

Bilen bilir. Yıllar önce kötü bir hastalık teşhisiyle ameliyat olmuştum dizimden. Sol dizimden. Atılan dikiş belki de bir asistanın ilk dikişiydi. O kadar büyük ve göze çarpıcı ki. Ama benim için duvara sılacak herhangi bir diplomadan daha önemli bir belge o, bir kanıt. Hayatımın her an bitebileceğini ve aslında her an yeniden başladığını gösteren. Üstelik sadece bana özel gösteren. Başkası kötü bir dikiş izi deyip geçiyordur. Benim kendimi hayata teğellediğim bir dikiş o.

Sonra ki dersim Kaplumbağa oldu. ayrıntılı girmeyecek kadar yorgunum o konuda. Ama şimdi kemik dolu bacaklarını gördükçe, burnu akdıkça, ya da ne bileyim öksürük tıksırık içinde hastalıktan yataklara düştükçe bile ben ona sarılıp dünyanın en şifalı dualarını etmeyi, kirpiklerini öperken onun aldığı her nefes için kendi nefesimi verebilmeyi öğrendim.

Bir tek ona da değil. Kızım bana hiçbir ders yaşatmadı. O benim öğrendiğim derslere müteşekkir olmamı sağlayan staj dönemim. Kıyısından şükretmeden teğet geçtiğim tüm derslerimin geçer not almış öğrencisi o. Hayat sınıfımın en parlak öğrencisi.

Bu yazı duyduğum bu kadar kötü haber yüzünden yazıldı. ama en çok çocuk'lu haberler yüzünden. Bir de ne zamandır erken doğum duymamıştım. Duyduğum an sızladı içimdeki çengelli iğneyle tutturulmuş yaralarım.

9 Yorum:

Adsız dedi ki...

dün sabahtan beri kalbimde aldığım kötü haberlerin acısını taşıyorum ben de. ama biliyorum ki hayat her acıyı taşıma gücü de veriyor insana. yaşanan her şey biraz daha güçlü kılıyor bizi. ama acıtıyor da aynı zamanda.

Ayça dedi ki...

Yazınızı okurken etkilendim ve tüylerim diken diken oldu. Bir an önce iyi haberler alırsınız inşallah.

ÇAğ dedi ki...

Sardunyacım, neden beni iş yerimde ağlatıyorsun:( zati suluzırtlak biriyim...
Öptüüüm

Belgin dedi ki...

Sardunyam, insallah yakinda iyi haberler alirsin canim.

Tanya's dedi ki...

Sardunyam,

Ne güzel yazı..ağlaştım ben.

sardunya dedi ki...

dua ediyorum. hep.kendimce

Turkuaz Deniz dedi ki...

canim sardunya, hep guzel seyler olsun hep... iyi dileklerimle.

Fortunata dedi ki...

Her ne olmuşsa ya da olmaktaysa çabucak geçip gitsin ve iyi şeyler olsun diye diliyorum...
".. hayata kendini teğellemek..." duyduğum en güzel ifadelerden biri olarak içime yazılmıştır. İzninle bir parça yazını bloguma taşıyıp, seni başkalarıyla da paylaşmak istiyorum. Sevgilerimle...

sardunya dedi ki...

Turkuazım
Teşekkür ederim


Fortunata

Hoşgeldin. Dükkan senin. İzin ne demek:))