15.01.2010

Karayiplerden Nane Limon


Sevgili Deniz,
Her banyo çıkışı gülüyor Maşuk. Şu duş jeli benim için hastalık sembolü diyor. Nasıl olur da tropik havası verilir, bildiğin nane limon işte diyor.

Ben de diyorum ki: 'Ah erkek egemen toplumun bağrında sevgiyle büyütülen Maşuk'um. Biz 75'liler için o, annenin kızına aldığı ilk deodoranttır. sonunda bastıratak T denerek okunur. Havalı Fa'dır o. Her genç kız kokmaya onunla başlar. Çünkü ya ahbap, akraba Alamancı ailenin annesi getirmiştir dağıtmak için konu komşuya, ya da mahalledeki "binbir çeşit" gibi yaratıcı isimli tuhafiyede satılır da doğumgününde hediye falan gelir sana. Sen nane limon diye burun kıvırırken bize her banyoda buram buram ilk ergenlik kokar o duş jeli. Ozon'un adı bile konmamıştı belki. Konduysa da Türkçe'ye çevrilmemişti. O kadar eski yani. Hem zaten ben onu kendime aldım, sen niye kullanıyorsun ki?"

Karayiplerden kucak kucak nane limon kokusu gönderiyorum.


Dip: Kahverengi ve Sarı Impulse başka bir yazıda artık.:)

3 Yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Biz Reward ile başlamıştık, şişman, beyaz teneke kutuda yeşil kapaklı. Sabun olarak da bildiğimiz hamam sabunu Hacı Şakir'den sonra Puro ve Lux, sonra daha asortik olarak kadilli Rexona. Kadil neyse artık hala merak ederim:))

Burcu dedi ki...

8X4 vardı bir de, ben daha 4-5 yaşımda falandım almanyadan gelmişti de anneme, annem kıyıp da kullanamazdı :)

kirazzade dedi ki...

haha bugünlerde gündemde olan head and shoulders reklamını eşiniz çoktan keşfetmiş meğer :)